fbpx

Blog

Talkserie Amsterdam’s Finest

Amsterdam heeft een levendige clubscene, waar zowel clubs als bezoekers en (inter)nationale artiesten onderdeel van zijn. Met de talkserie Amsterdam’s Finest in Het Compagnietheater wordt de nachtcultuur naar de dag gehaald. Wie zijn of waren de pioniers in deze scène, wat leerden zij en van wie? Er wordt diep in de verhalen van de creatieve scene gedoken, zoals tijdens de eerste editie met Kees Heus op zaterdag 14 maart 2020. Heus neemt ons mee on a wild ride. Van de late jaren 80 in New York, waar hij in aanraking kwam met housemuziek, tot nu. Wat waren memorabele momenten? Welke types en artiesten bleven in zijn hoofd hangen en hoe kijkt hij erop terug?

  • Lijkt het je leuk om op op zaterdag 14 maart 20:00 Amsterdam’s Finest: KC The Funkaholic bij te wonen? Lucky you. We mogen 3 x 2 tickets verloten. Schrijf je hier in en wie weet win jij een van de tickets!

Amsterdam’s Finest wordt uitgelicht door Najah Aouaki, ze is gespecialiseerd in de relatie tussen de kunst & cultuur, de creatieve industrie en stedelijke ontwikkeling en is sindsdien werkzaam op dit terrein in Amsterdam. In haar werk als urban-strateeg en conceptontwikkelaar zet Najah zich in voor behoud van het unieke karakter en de identiteit van steden. Ze benadert de stad als een ecosysteem. Het zien en maken van verbindingen in de stad is dan ook een essentieel onderdeel van haar werk.

Het Compagnietheater is een Amsterdams huis aan de Kloveniersburgwal voor theater, dans, film, muziek, expo’s, talks, en vaker wel dan niet: feest. Hun roots liggen overal, ze identificeren zich nadrukkelijk als queer en houden van de stadscultuur. Bij Het Compagnietheater vind je de kunst van morgen: nieuwe perspectieven en onvertelde verhalen van vaak jonge makers.

Meer info vind je hier.