fbpx

Blog

Moet De Marktkantine nog voor de zomer sluiten?

Dat is schrikken! We weten natuurlijk al dat De Marktkantine een tijdelijk project is en dat het moet wijken voor woningnieuwbouw. Daar hebben we ons ook op ingesteld. Maar we zijn nu net weer open, na 100 weken verplichte Corona sluiting. Dat is natuurlijk niet iets waar we ons op hadden ingesteld. En dan alweer over 3 maanden sluiten, om nooit meer open te gaan? Nee!

Geef ons nog 170 dagen extra
Geef ons nog even de tijd om dit goed en feestelijk af te sluiten. Tot het eind van dit jaar, dus na 1 juli nog 170 dagen extra. Dat kan, want de woningnieuwbouw kan nog niet beginnen. Er is nog geen plan en geen vergunning en dat duurt nog even. Dus met een beetje goede wil moet het mogelijk zijn voor de projectontwikkelaar om ons wat extra tijd te gunnen.

Want, De Marktkantine is meer dan een gebouw.
Het is een ontmoetingsplek voor stad en buurt, het zorgt voor werkgelegenheid. De nachtclub brengt mensen samen. Het biedt podium aan lokaal en internationaal talent. Het is de plek waar je met z’n allen voetbal kijkt of gaat eten. Er wordt gedanst, gezoend, gezongen, gedronken en herinneringen gemaakt. We zijn een verrijking voor de stad Amsterdam. Een bruisend centrum van nachtcultuur met een grote C.

We want to go out with a bang!
Om dat op een goede manier te doen, hebben we al een heel plan klaarliggen. Alles wat daarvoor nodig is, zijn nog 170 dagen extra. Tot en met 17 december 2022. Nog heel even dus. Daarvoor proberen we in gesprek te komen met de projectontwikkelaars VolkerWessels en Ballast Nedam. Want zij zijn degenen die de beslissing maken wanneer het doek valt. En of De Marktkantine op een fantastische manier afscheid van Amsterdam kan nemen (en vice versa) of als een nachtkaars uitdooft.


We vertrouwen op de menselijkheid van de bestuurders van Ballast Nedam en VolkerWessels. En we rekenen op de steun van onze bezoekers.


Let’s make some noise!

Wordt vervolgd.

 

za 09 apr
Manifestatie - STEUN DE MARKTKANTINE VOOR 170 DAGEN EXTRA

De Marktkantine moet sluiten per 1 juli en het gebouw wordt gesloopt. Ons mooie unieke pand aan de Jan van Galenstraat 6 gaat tegen de vl...