fbpx

Blog

Amsterdam by Light

amsterdam-light-festival-2016-bridge-of-the-rainbow-gilbert-moity-copyright-janus-van-den-eijnden-20

Voor de zevende editie van Amsterdam Light Festival nemen kunstenaars uit binnen- en buitenland je mee op reis langs 30 speciaal voor Amsterdam gemaakte lichtkunstwerken. De tentoonstelling is te zien van 29 november tot 20 januari en heeft dit jaar het thema ‘The Medium is the Message’ – naar de beroemde uitspraak van de Canadese wetenschapper Marshall McLuhan. De rol van licht in het overbrengen van een boodschap en de stad Amsterdam als medium voor het vertellen van bijzondere verhalen staan in deze editie centraal.

30 kunstwerken en installaties
Het idee achter de uitspraak van McLuhan was simpel: het medium waarmee we een boodschap versturen is minstens zo belangrijk als de boodschap zelf. Welke rol speelt licht als medium of juist als boodschap? Meer dan 600 kunstenaars uit de hele wereld hebben zich over dit vraagstuk gebogen en een concept ingestuurd. Uiteindelijk zijn er 30 kunstwerken geselecteerd die tijdens het festival de historische binnenstad van Amsterdam verlichten.

Loop, vaar, fiets en ontdek
De tentoonstelling is 53 dagen lang zowel varend, fietsend als wandelend te bewonderen. Je kunt dit op eigen gelegenheid doen of door een tour te boeken bij één van de official partners van het festival. Klik hier voor de route en informatie over de installaties.

  • De totale wandelroute is 8,5 km en start op het Beursplein. Liever een kortere route? Je kunt ook vanaf de verschillende metrostations een kleiner deel van de route lopen.
  • De totale vaarroute is 6,5 km. Boten korter dan 14 meter mogen niet over het IJ varen en worden via de korte route (Brouwersgracht/Singel) richting CS omgeleid.

 

Bron: Amsterdam Light Festival