fbpx

Blog

Night Tales From: Omar Souleyman

In de herfst van 2017 zal een nieuw live concept worden gelanceerd in De Marktkantine.
Onder de noemer ‘Night Tales From‘ zullen verschillende delen van de wereld en het geluid dat uit deze gebieden of landen komt naar Amsterdam worden gehaald. Of dit nu het Midden-Oosten, Scandinavië, Ethiopië of Zuid-Amerika is, maakt niet uit, alle streken het specifieke geluid dat hier vandaan komt, zullen de aandacht krijgen die zij verdienen.
Night Tales From nodigt iedere editie een artiest uit die een live performance zal geven, aangevuld met lokale acts of dj’s die deze sound vertegenwoordigen. Tijdens de eerste aflevering op zaterdag 14 Oktober is de beruchte Syrische Omar Souleyman te gast.

unnamed-3-2

Met zijn opvallende verschijning: eeuwige zwarte zonnebril, dikke snor en tulband op, veroverde Souleyman begin van dit decennium het Westelijk halfrond met zijn aanstekelijke, bezwerende en opzwepende live shows. Voor hij een aantal jaren terug uit Syrië vertrok, was Souleyman een verdienstelijke zanger voor bruiloften en bracht hij meer dan 500 (!) live albums uit.

Inmiddels reisde de Syriër de hele wereld over en speelde hij op grote festivals als Glastonbury en zond Boiler Room een live show uit via het populaire platform.
Omar Souleyman is hiermee een zeer mooie eerste gast voor Night Tales From.

Facebook event