fbpx

Blog

Nachtelijke schone kunsten

 

Op zaterdag 3 november 2018 openen tussen 19:00 en 02:00 uur de Amsterdamse musea voor de negentiende keer hun deuren tijdens de Museumnacht Amsterdam. 

Maar waar ga je ervoor heen? 10 x hier moet je zijn voor een memorable Museumnacht 2018:

Waar: Stedelijk Museum Amsterdam
Tijd: 19:00 – 1:00

Kom in de vrije sferen van de jaren ’60 en maak een anonieme foto van je tepel in de Nipple Booth. Wie weet spot je de jouwe wel in het museum.

Waar: Hermitage Amsterdam
Tijd: 21:00 – 0:00

Gezelligheid en Hutjemutje, dat zijn twee handen op één buik. Na festivals als Vrijland en Wildeburg op z’n kop te hebben gezet, is nu ook de Hermitage aan de beurt. Verwacht tapijten, huiskamerlampjes, vrolijke muziek en héél veel blije gezichten!

Waar: Van Gogh Museum
Tijd: 19:00 – 2:00

Stap binnen in deze audiovisuele installatie van Heleen Blanken en laat je troosten zoals alleen kunst dat kan. Op de muziek van Matteo Myderwyk verlies je jezelf in fabelachtige kleurverlopen die doen denken aan hartstochtelijke dromen en verlangens. Laat je meevoeren door op de natuur geïnspireerde reflecties en bewegingen die overvloeien als dag en nacht.

Waar: Stedelijk Museum Amsterdam
Tijd: 19:00 – 2:00

Duik in de hippiejaren met internationaal bekende Ruigoord-artiesten: DJ Isis en Mozes combineren een DJ set met livemuziek. Origins: Krien Jozeph & Merante Tamar nemen het publiek mee in een poëtische theatrale DJ-performance geïnspireerd op mythologie, wetenschap en metafysica. Verder treedt de experimentele band Latin Lovers op, zorgt Roxy DJ voor lekkere jaren ’60 muziek en worden de DJ’s bijgestaan door Gitte Spinder aka Spinsekt Visuals. Als klap op de vuurpijl organiseert de Insektensekte na 50 jaar voor het eerst weer een Vlinderopera!

Waar: Gerrit Rietveld Academie
Tijd: 19:00 – 19:30

De oud Rietveldstudenten van HARD-CORE nemen je met geluidskunstwerk Close your eyes mee op een tocht langs een denkbeeldige tentoonstelling. Ga dwars door je eigen beperkingen en de beperkingen van de tijd en ruimte.

Waar: NEMO Science Museum
Tijd: 19:00 – 23:00

Wat dacht je van een alcohol-armband of een dopamine-ketting? Maak het molecuul dat jij dicht bij je wilt dragen. Met de ‘regels’ van moleculen maak je een armband, ketting of hanger die je bij je kan dragen.

Waar: Scheepvaartmuseum
Tijd: 20:30 – 22:50

Het podium is vanavond voor Bugra Gedik (1993), een stadsjongen die zijn mond niet kan houden. Bugra groeide op in Amsterdam-West tussen Turken en tokkies en is geschoold in Zuid tussen Vespa’s en kakkers. Gooi daar een pervers studentenleven bovenop en je hebt genoeg stof voor een avond lachen!

Waar: NDSM
Tijd: 19:15 – 0:00

Ze zijn er in alle geuren en kleuren, maar heb jij ooit je vibrator uit elkaar gehaald? Tijdens deze workshop bouw je je eigen, werkende vibrator. Zorg voor de juiste elektronica en een lekker buitenkantje. In samenwerking met Alice Stewart/Touchy-Feely Tech, een creatieve technologiestudio op het snijvlak van elektronica, kunst en educatie.

Waar: De Appel
Tijd: 21:00 – 2:00

Snackbarlife is terug! Deze liefhebbers van kokendheet vet en sappige slaatjes toveren De Appel om tot de leukste snackbar van de stad. Samen met kunstenaars Anan Striker en Maarten Nico hebben ze een smakelijk avondprogramma met bamischijfsjoelen, bitterballenbingo, een snack song sing-a-long en meer!

Waar: Rijksmuseum
Tijd: 19:30 – 0:30

Leg die smartphone weg en pak een viltje. Hier geen swipes en superlikes, maar bierviltjespost. Flirt zoals het vroeger ging en wie weet vind jij de ware met pen en papier.

Met je Museumnacht-bandje kun je op zaterdag 3 november afteren bij All Eyes On: Pachanga Boys (All Night Long) in De Marktkantine. 

Bron: Museumnacht/HALAL