fbpx

Blog

Kunst en kitsch is het nieuwe afteren – Amsterdam Dance Event

blogpost-kunst-en-cultuur

Bij twijfel meer cultuur snuiven! Hou tijdens Amsterdam Dance Event een pitstop bij een culturele instelling en doe nieuwe inspiratie op:

Life inside a pixel – Exhibition by Dadara

Locatie: KochxBos van 13:00 tot 18:00

KochxBos Gallery presenteert tijdens Amsterdam Dance Event het nieuwe werk van Dadara. Deze artiest is voornamelijk bekend van zijn werk op Burning Man, waarbij hij werd opgesloten in een grote zwarte doos, midden in de woestijn. Na een week kwam hij uit de doos, inclusief de nieuwe kunst die nu tentoongesteld gaat worden in de KochxBos Gallery in Amsterdam. Klik hier voor meer info.

De Mooiste Stad – Amsterdam door de ogen van Eberhard van der Laan

Locatie: Amsterdam Museum van 10:00 tot 17:00

“Wij hebben met z’n allen een enorm probleem: dat we in zo ongeveer de mooiste en fijnste stad van de wereld wonen.” – Eberhard van der Laan

Tot vlak voor zijn overlijden werkte burgemeester Eberhard van der Laan aan een tentoonstelling over zijn geliefde stad. Met ruim 80 foto’s en voorwerpen uit de collectie van het Amsterdam Museum en het Stadsarchief blikt Van der Laan terug op perioden van snelle groei in het verleden. Nooit zonder groeipijn, maar wel met zijn favoriete stad als resultaat. Zo was de grachtengordel nooit gegraven als er in het begin van de 17e eeuw niet een groot tekort aan woonruimte was, en waren het Concertgebouw en het Vondelpark er nooit gekomen zonder de economische bloei in de 19e eeuw. Door te laten zien hoe Amsterdammers vroeger omgingen met de uitdagingen van een rap groeiende stad, wil Van der Laan ons laten nadenken over oplossingen voor het Amsterdam van vandaag en van de toekomst. Klik hier voor meer info.

Banksy: Laugh Now

Locatie: Moco Museum van 10:00 tot 18:00

Een bijzondere tentoonstelling van een icoon uit de moderne kunst. Bij ‘Laugh Now’ zijn ongeveer 50 meesterwerken van street-art legende Banksy te bewonderen. Moco Museum toont werken van Banksy zoals: Laugh Now, Barcode, Girl with Balloon, Beanfield, Kids on Guns, Pulp Fiction, Flower Thrower, Monkey Queen, Kate Moss, Bomb Hugger, Soup Can en vele andere. Klik hier voor meer info.

Party Politics: Roots of House Music

Locatie: SPUI25 vrijdag 19 oktober om 20:00 

Techno en house muziek zijn tegenwoordig hartstikke mainstream, en wat weinig mensen weten is waar de roots liggen van deze muziekstromingen. De Roots of House is dan ook het event tijdens Amsterdam Dance Event (ADE) waarbij deze roots worden uitgelicht. Woon de lezing bij in SPUI25 in Amsterdam. Klik hier voor meer info.

1001 vrouwen in de 20ste eeuw

Locatie: Amsterdam Museum van 10:00 tot 17:00

Het Amsterdam Museum presenteert ‘1001 vrouwen in de 20ste eeuw’. De tentoonstelling laat opmerkelijke vrouwen zien die in de vorige eeuw elk een eigen rol speelden in de Nederlandse geschiedenis. Sommigen zijn beroemd of waren berucht, anderen nauwelijks bekend. Ze streden voor hun rechten, ze veroverden het publieke domein, ze zaten in het verzet, ze excelleerden in vormen van kunst of ze wilden de wereld veranderen. Vrouwen en mannen uit onze tijd geven in de tentoonstelling hun eigen visie op het verhaal van deze vrouwen. Bezoekers kunnen zelf de naam van een vrouw die zij belangrijk vinden aan de tentoonstelling toevoegen. Klik hier voor meer info.

Bron: www.iamsterdam.com