fbpx

Blog

Kantine gesprekken: Mart

sym_7871-2

De Marktkantine. Een bizarre, vrolijke en kleurrijke club waar het oog gericht is op openheid en diversiteit. In de komende weken geven we je een kijkje in onze keuken. We trappen Kantine Gesprekken af met Mart, één van de clubmanagers.

Mart, de clubmanager die altijd voor je klaar staat. Je vindt hem in het weekend in alle hoeken van de club, maar het liefst staat deze man midden op de dansvloer.
Daar voel ik mijzelf het meeste op mijn gemak. Als ik tijd heb, probeer ik altijd een paar momentjes tussen het publiek te staan. Het nachtleven is voor mij altijd een uitlaatklep geweest. Hier kon ik mezelf helemaal laten zien of mezelf helemaal laten verdwijnen. Mijn ervaringen probeer ik mee te nemen in mijn functie als clubmanager. Ik vind dat het personeel de ziel is van je club. Als ik een sollicitatie doe, ben ik op zoek naar mensen die snappen welke sfeer wij hier neer willen zetten. Mensen die een bijdrage willen leveren aan iemands avond. Onze staff komt uit alle windstreken. We verwelkomen veel buitenlandse expats die hun sociale grenzen verleggen. De Marktkantine is daarom in alle opzichten een multiculturele ontmoetingsplek.

Wat vind je zo bijzonder aan De Marktkantine, Mart?
Als ik hier binnen kom lopen, ben ik zo enorm trots op de mensen die hier werken. Ik heb hen zien ontwikkelen. Mensen die uit hun schulp zijn gekropen. Gelijkheid vinden we daarom heel belangrijk. Of je nu fouilleert aan de deur, tickets scant of de toiletten schoonmaakt. De club voelt als een hechte familie.

Is dat altijd zo geweest?
We zijn een tijdje op zoek geweest naar de meerwaarde van onze club. Wat kunnen wij toevoegen aan het Amsterdamse nachtleven? Ik vind het zelf heel tof om te zien dat we dit een tijdje geleden hebben gevonden. Toen zijn we ons qua tone of voice en identiteit gaan opwerpen met een positief en kleurrijk geluid binnen het clublandschap. Binnen De Marktkantine heerst er een tolerante sfeer. We willen mensen het gevoel geven dat zij echt zichzelf kunnen zijn.

Is Cantina daar een voorbeeld voor?
Ja zeker. Cantina avonden zijn daar het boegbeeld voor. We merken dat dit afstraalt op ons profiel. Ik denk dat wij echt een club zijn geworden met een gevoel en een gezicht. We hebben besloten om dat ‘super serieuze’ ietsje meer los te laten en ons te richten op een vrolijke en positieve uitstraling. Het nachtleven mag een plek zijn waar je lol mag hebben, mag lachen en plezier mag maken. We vinden het heel belangrijk dat de bezoekers zich welkom voelen bij ons. Iemand als Goran inspireert mij heel erg. Hij is één van onze doorhosts en nauw betrokken bij The People of Cantina.

Waarmee inspireert Goran jou?
Ik ben zelf niet super extravert of bezig met het uitdragen van mijn ideologie. Dit soort mensen verbreden je horizon. Door je te begeven met een verscheidenheid aan persoonlijkheden maakt dat je nog meer open-minded. Goran is ons visitekaartje. Je krijgt meteen een bepaald gevoel van onze normen en waarden.

Wat zou je nog meer willen?
Ik vind het cool dat we met de creatieve programmering proberen terug te grijpen naar de jaren ’90. Bezoekers moeten zich het middelpunt van het feest voelen. Echter is het moeilijk om verder te kijken. De Marktkantine is een tijdelijk project. We weten nog niet wanneer het doek gaat vallen. Ik probeer te genieten dat de club nu nog bruist van leven. Ik wil hier tot de laatste noot betrokken blijven.

Bedankt voor jouw persoonlijke verhaal, Mart! Dan rest er nog één muzikale vraag om jouw verhaal met een knaller af te sluiten. Welk nummer zet jij stiekem op repeat?
Mr Twin Sister is een van mijn favoriete bands en staat vaak aan als ik op de fiets zit rond 08:00 ’s morgens. Als ik na een lange clubnacht op weg naar huis ga, heb ik even de tijd nodig om af te koelen voordat ik ga slapen.