fbpx

Blog

Een ode aan de moeder aller disco platen

10

Toen in 1977 de disco kraker ‘I Feel Love‘ van Donna Summer werd uitgebracht zouden de dansvloeren op onze Aarde nooit meer hetzelfde zijn. De track, die geproduceerd werd door Giorgio Moroder – ook bekend van soundtracks zoals Scarface en The NeverEnding story, samenwerkingen met Daft Punk, Kylie Minogue, David Bowie en Janet Jackson en tracks als ‘The Chase’ – bracht sex en extase naar de dansvloeren en was hiermee de wegbereider voor de house.

We kunnen ons het moment hieronder nog goed herinneren: Antal en Hunee die met de track afsloten in de X-Ray op Lowlands 2014 (de audio doet er niet toe, maar de beelden zeggen alles).

Een week nadat de stofwolken van Amsterdam Dance Event zijn neergedaald, realiseren we ons dat het precies 40 jaar geleden dus allemaal met deze plaat begon. In deze vier decennia werd ‘I Feel Love’ niet alleen tig keer ge-remixt, zoals deze goed gelukte versie van Danny Howells, maar ook nog altijd veelvuldig gedraaid in clubs en op festivals door dj’s alom.

De Marktkantine brengt op zaterdag 28 oktober een eerbetoon aan de moeder aller dansplaten, maar ook aan de artiesten en party-generaties die al decennia lang het Amsterdamse nachtleven vol overgave in leven houden. Dit doet wij met een feest voor iedereen. Geheel gratis toegankelijk, want na ADE zijn de portemonnees leeg, maar zal de honger naar de dansvloer vast alweer gestild moeten worden. Wie er komen draaien, zijn: Marcello, Titia, Carista en Some CHemistry.

Meld je aan via het Facebook event en je naam staat op de gastenlijst.

 

12