fbpx

Blog

Dim Balsem

Voor het project ‘I exist, therefore I am’ nodigen wij een fotograaf uit om een maand lang bij ons rond te lopen en zijn/haar visie van De Marktkantine vast te leggen op beeld. Een selectie van deze beelden wordt vervolgens geëxposeerd in het gebouw en daarnaast online gepubliceerd. Om dit project af te trappen hebben we fotograaf Dim Balsem gevraagd of  we zijn beelden als eerst mochten exposeren. Hieronder vertelt Dim meer over zichzelf en hoe de beelden tot stand zijn gekomen.

Wil jij ook aan de slag als huisfotograaf van De Marktkantine? Klik hier voor de vacature, laat het ons weten en wie weet hangen jouw beelden binnenkort in ons gebouw.

12697208_977217915681979_5322585760109726566_o

Jouw foto’s gemaakt tijdens de première van Vinyl zijn werkelijk prachtig. Het heeft ons geïnspireerd om op een andere manier met fotografen aan de slag te gaan. Wat of wie trok er tijdens deze avond speciaal jouw aandacht?

Dat kan er maar een zijn. Mijn grote liefde, Merante Tamar van Amersfoort. Los van het feit dat ik dol op haar ben liep ze ook nog eens in haar blote kont rond. Denk dus dat ze niet alleen mijn aandacht trok.

Hoe denk jij dat de unieke blik van een fotograaf kan bijdragen in het laten zien van de sfeer tijdens een evenement?

Je zegt het eigenlijk al. Ik denk dat je door een unieke of verassende blik de ervaring wel bijzonder kan maken. Ik zelf ben erg van het zo puur en raw mogelijk fotograferen van zoiets als een feest. Het gaat om de verassing, het geluk en de extase momenten. Hoe meer je benadrukt dat het echt een beleving was, door een aaneenschakeling van geveinsde “lucky shots” en bijzondere momentopnamen hoe meer het voelt als een bijzondere avond. Dat is voor mij sfeer. Geen mooi licht en knappe koppen, maar emotie en actie.

Om de sfeer tijdens een evenement te vangen is een unieke kijken op dingen essentieel. Hoe denk jij dat een fotograaf daar zich in kan onderscheiden?

Door er over na te denken en een keuze te maken een bepaalde stijl of techniek te hanteren. Zie mijn voorbeeld van hierboven.

12711093_977218422348595_5549048072545205627_o

Fotograferen is een hobby voor vele, maar wat scheidt qua kwaliteit de hobbyist van de professional?

Ik denk dat dat vooral te maken heeft met repetitie en het dus kunnen blijven leveren van de beoogde kwaliteit.

Uit jouw foto’s lijkt het of, om het zacht uit te drukken, mensen het erg naar hun zin hebben gehad tijdens de VINYL party, zijn je er nog gekke verhalen (die je kan delen) bijgebleven?

Escapades als backstage orgies, vechtpartijen, liefdes verklaringen, overspel, sodom en gomorra bedoel je?……

Nee niks van mee gekregen…. 😉

Waar ben je op dit moment mee bezig en waar kunnen we nog meer van je zien?

Ik ben op het moment bezig met een serie over een van de grootste en heftigste verslavingen die de mensheid kent. Meer kan ik daar nog even niet over zeggen. Mijn werk kan je zien via mijn gallerie Vriend van Bavink en gallerie Ron lang Art waar ik als gast kunstenaar exposeerde. Verder op www.dimbalsem.com en op instagram dim_balsem. Ook is mijn werk veel te zien op de kanalen van Vice Nederland.

12710841_977217945681976_4700708413917102356_o