fbpx

Blog

De boys van Makossa

afbeelding-van-karel

Makossa hitst menig festival en club op. Maar wie zijn die boys achter het Makossa trio?

Hé guys! Thanks voor jullie tijd. Hoe zijn jullie eigenlijk samen gekomen?
Toen Gijs drie jaar geleden op reis ging nodigde hij voor zijn afscheidsfeestje het vriendencollectief de Knalpijpen uit, vernoemd naar de appgroep van hun vrienden. Uit die formatie is Makossa ontstaan.

Gaat dat goed, zo als drietal? Hoe is de dynamiek binnen de groep?
De dynamiek is bij tijd en wijle echt een uitdaging geweest, maar zonder wrijving geen glans. Arthur is degene die vaak weinig doet maar veel regelt, Tim is het heetgebakerde stijlicoon en Gijs staat bekend als de geestelijk vader also known as de zweefpiloot.

En wat is jullie favoriete nummer?
Laten we voor het gemak zeggen Soul Makossa van Manu Dibango. Hier komt onze naam vandaan en betekent (ik) dans in de Douala taal. Het was daarnaast een steevaste plaat op The Loft avonden van David Mancuso waar we erg door geïnspireerd zijn.

Afgelopen tijd stonden jullie meerdere keren in De Marktkantine. Aan welk optreden denken jullie nog vaak terug? 
Zo’n 1,5 jaar geleden sloten we af na Benny Rodrigues en Michel de Hey bij Cantina. We draaiden toen net als trio en dan is het wel een hele eer om na twee van zulke legends af te mogen sluiten. Sowieso hebben we naast deze boeking heel veel te danken gehad aan Cantina en De Marktkantine.

Vertel eens wat staat er op het programma de komende tijd?
Voordat het 2019 is hebben we eerst nog onze vetste De Marktkantine boeking tot nu toe: namelijk een all nighter in de tweede zaal naast papa Sven Väth in de eerste zaal! Verder staan we met onze jeugdheld Phil Weeks in de Claire en bij de Nomads Winteroase van en met onze muzikale broeders plus luiden we 2019 in bij Peak Mystique in de Claire. Begin januari staan we met ghetto house legend Dj Deeon in de Radion, komt er nog een fijne Cantina avond aan en in februari hebben we een slot bij de stage van Jan van Kampen op Overwinteren Festival.

Wat zou nou echt een mega droom optreden zijn?
Samen draaien met inspiratie trio’s Mandar en Apollonia. En als we dan toch aan het dromen zijn… Misschien in de Panorama Bar of DC10?

Ze zeggen wel eens de kater komt later, wat is jullie anti-kater tip?
Een glas water werkt altijd.

Drie mannen geeft vast veel bekijks. Wie heeft de meeste vrouwen achter zich aan?
Toch wel Karel, onze manager. Wij zijn druk met muziek maken ;-).

En tot slot. We hebben het altijd al willen weten. Liever tandpasta gemaakt van chilipepers of toiletpapier van schuurpapier? 
Tandpasta van chilipepers went waarschijnlijk wel.

Op vrijdag 14 december staat Sven Väth in De Marktkantine en draaien de Makossa boys in de tweede zaal all night long. Tickets voor deze avond koop je hier.