fbpx

Blog

5x Hoe speel je een Cantina clubnacht uit?

Bij Cantina verdwaal je iedere vrijdag in een doolhof van sensatie, emotie en avontuur. Maar hoe pak je de gekste clubnacht van Amsterdam eigenlijk aan? Voorbereiding is key. Een goed begin is het halve werk. En dat weet jij maar al te goed. Wie dacht dat het eenvoudig zou worden, heeft het mis. Maar bizar (leuk). Dat wordt het zeker.

1. Leer goocheltrucs van te voren. Want no way dat een of andere live performance jou voor de gek gaat houden. Je bent toch zeker niet gek. Ron Timmer leert je alvast een TOP truc.

2. Stippel het muzikale programma van te voren uit. Want jij wilt toch niet in de verkeerde zaal staan op moment suprême? Deze maand is er van alles te doen in The Bubble Ballroom, Cirque du Discotheque en de Secret Stage. En als je liever alleen maar rondjes loopt mag dat ook.

3. Dan nog even over je kleding. Op zich mag iedereen natuurlijk zelf weten wat ‘ie draagt. Iets met ‘come as you are’. We kunnen je wel één ding verklappen. Als je in je dagelijkse kloffie komt dan… Val je nogal op. Of eerder uit de toon. Cantina is namelijk een grote extravagante get-together. Alle kleurrijke types verzamelen zich iedere vrijdag weer om in Cantina’s bizarre dimensie te stappen, waarbinnen niets is wat het lijkt.

4. “Maar eh, die Secret Stage, waar is die dan?” Ja, als we dat zeggen is het geen Secret Stage meer natuurlijk. Ga om klokslag 01:00 naar de fotoautomaat. Stop er een geldmuntje in. Maak een foto. Wel even teruglachen. Op de achterkant van de foto staat de aanwijzing voor de locatie van de Secret Stage. Of misschien ook niet. Ach, zoek het uit.

5. En tot slot. Laat je helemaal gaan. Alleen dan ervaar je Cantina. Mocht je daar nou moeite mee hebben, probeer dan eens een van de Ecstatic Dance avonden bij De Marktkantine. Iedere dinsdagavond kun je een unieke danservaring opdoen. In een atmosfeer waarin iedereen zich veilig en vrij voelt om te dansen, plezier te hebben, te ontdekken en grenzen op te zoeken. Zonder je telefoon, alcohol en verdovende middelen. Gewoon jij en de muziek. Kinkt zweverig. Is het zeker niet.

Viel wel mee toch? Geniet, want dit wordt bizar (leuk).