fbpx

Blog

70’s sci-fi bij OPAL

schermafbeelding-2018-11-27-om-17-50-01

Op 15 december brengt OPAL de 70’s sci-fi vibe weer tot leven samen met Adana Twins, Dominik Eulberg en Nicky Elisabeth! Voor we onze raket lanceren ‘to the end of the world’ kletsen we bij met Nicky Elisabeth – de superpower achter OPAL.

OPAL ademt sci-fic. Vanwaar die fascinatie? 

Een aantal jaar geleden ben ik samen met Hubert naar de première geweest van The Force Awakens. Dat was echt veruit de coolste bioscoopervaring die ik ooit heb gehad. Iedereen was zo goed verkleed en alle aanwezigen gingen er 100% voor. Deze energie is iets wat me ontzettend goed is bijgebleven. Het was geen filmuitje, maar een uitstapje naar een andere wereld. Deze ervaring heeft ook een grote rol gespeeld bij de verdere ontwikkeling van OPAL.

Naast je sci-fic fascinatie ben je ook een nachtvlinder, hoe komt dat?
Al zolang ik me kan herinneren voel ik me aangetrokken tot het nachtleven. Mensen gaan uit, er heerst een positieve vibe, je maakt bijzondere dingen mee, voert unieke gesprekken en bent omringd door muziekliefhebbers. Daarnaast is het naar eenzelfde niveau komen met een groep mensen en de energie die je dan deelt toch iets heel unieks.

We kennen jou als DJ Nicky Elisabeth. Sinds wanneer sta je liever achter de booth dan ervoor?
Sinds een jaar ben ik zo goed als fulltime bezig met de muziek en dat gaat heel goed. Zo heb ik met ‘Navalon’ livestreams opgezet op o.a. de Amsterdamse grachten en ben daarin muzikale samenwerkingen aangegaan met Patrice Bäumel, Miss Melera en Finnebassen. Verder ben ik resident geworden van De Marktkantine en La Rêve, host ik een maandelijkse radioshow bij Nachtlab, heb ik gereisd in China en Slovenie en draaide ik afgelopen zomer op festivals als Strafwerk Festival en La Rêve.

Als stamgast van De Marktkantine heb je vast genoeg avonturen in onze club meegemaakt. Vertel eens, wat zijn voor jou bijzondere herinneringen aan De Marktkantine?
De bijzonderste avond die ik ooit heb meegemaakt was de sluiting van ADE 2015 in De Marktkantine. Het is voor mij nog steeds magie wat er die avond gebeurde. Het publiek, de DJ’s, de lichtman, het personeel, iedereen zat op eenzelfde niveau, alles kwam samen. Tijdens de avond deed iedereen er met de minuut een schepje bovenop. De zaal klapte echt uit elkaar. Ik heb mezelf al vaak de vraag gesteld, wat zorgde voor dit moment? Om heel eerlijk te zijn heb ik nog steeds geen antwoord op die vraag. Het enige wat ik kan zeggen is dat dit de nachten zijn waar iedereen die in de muziekindustrie zit het voor doet. Mede door deze avond is De Marktkantine voor mij een speciale plek geworden. Over de jaren heen voelt de club ook een beetje als mijn tweede thuis – des te vetter vind ik het om er nu een eigen concept neer te zetten.

Op 15 december treed je samen met Adana Twins en Dominik Eulberg op tijdens OPAL. Wat kunnen we nog meer verwachten?
Misschien ben ik wel de enige DJ die zegt dat een clubavond absoluut niet alleen om de muziek moet draaien. Dan kun je net zo goed naar een cd of mixtape luisteren. Het is de totaalervaring die telt. Met OPAL wil ik een avond neerzetten waar bezoekers een uitstapje maken naar een totaal andere wereld. Hun beste space-outfit uit de kast trekken en op avontuur gaan. Een groot deel van de ervaring haal je al uit de voorpret. Het uitzoeken van een outfit en met je vrienden nadenken over wat voor ervaringen je gaat opdoen. Op de avond zelf hebben we leuke games, een Best Dressed Contest en verwachten we dat iedereen verkleed komt. Daarnaast is er extra aandacht gestopt in het licht en ben ik zelf bezig met een toffe licht installatie. Ik hoop mensen te kunnen verrassen en een avond te bieden waar ze het nog tijden over zullen hebben.

Nieuwsgierig geworden? Meer info over OPAL vind je hier.

za 15 dec
OPAL w/ Dominik Eulberg, Adana Twins and more

Lets tickle all your senses to emerge completely into a space adventure. OPAL's club night brings that 70’s sci-fi dimension back to life....